Junichiro Tanizaki, Club Gourmet


Nu am citit niciodata o povestire mai interesanta decit aceasta tradusa de Roman Pasca, el are si un blog japonez caci locuieste chiar acolo, in care doua personaje o pornesc in cautarea mincarii desavirsite, un soi de Craii de Curtea Veche dar care pun pe primul  loc papilele gustative, si stomacul, bineinteles. Si ce minunatii gastrononomice nu-i asteapta pe cititori, scoici fierte, supa de urechi de mare, iar contele G. alearga prin cartierele capitalei Tokyo pentru a minca prin toate restaurantele chinezesti. Si cu toate acestea delicatesa care face delciul contelui este supa din cuib de rindunica, renumita in toata lumea pentru exotismul ei. Cu toate acestea membrii clubului Gourmet participa la aceste deliruri gastronomice, in cautarea mincarii chinezesti perfecte, iar retetele nu sunt de la Master Chef ci labe de urs, tendoane de copita de caprioara sau coi de peste de mare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s