Trei referate de la doctorat

Referate de la doctorat( finalul)

 

„Teza de doctorat a lui Iulian Băicuș Influența romancierilor Marcel Proust și Andre Gide asupra prozatorilor români interbelici este cel mai aprofundat și mai extins studiu cu privire la tema abordată din cîte s-au scris în literatura română și străină. El cuprinde multe idei originale și demonstrează o excepțională capacitate de a organiza și controla un domeniu vast și care obligă la numeroase asociații. Sunt sigură că, publicat, va deveni un studiu de referință.

Propun spre susținere publică această teză, în vederea acordării titlului de doctor

 

20 mai 2002            prof.dr. Irina Mavrodin

 

Precizez că avem de-a face cu o contribuție de o frapantă originalitate, denotînd un adevărat talent analitic. Informația bibliografică este impresionantă, de aceea consider că lucrarea îl îndreptățește pe Iulian Băicuș să obțină titlul de doctor în filologie.

 

27 mai 2002         prof.dr. Mihai Zamfir

 

Domnul Iulian Băicuș e un cititor fin, nu o dată paradoxal, percutant și temerar. Virtuoz al asociațiilor acrobatice, practică o scriitură dezinvoltă, colorată și expresivă. Excelența analizelor îl recomandă ca un critic de vocație și de talent. Cercetarea domniei sale aduce multe puncte de vedere interesante și deschide direcții de investigație fertile. Un plus de rigoare ar fi fost benefic pentru coerența demonstrației. Ampla lucrare redactată de domnul Iulian Băicuș, prin calitățile sale, poate fi prezentată pentru obținerea titlului de doctor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s